arton26329 637ed

В рамках соціального діалогу LO Sweden співпрацює з великими шведськими компаніями, такими як SSAB, LKAB і Vattenfall, над розробкою промислових процесів, вільних від викидів вуглекислого газу. Наприклад, минулого року партнерство призвело до виробництва першого в світі заліза і сталі без викопних копалин.

 

Про це, виступаючи на 5-му Всесвітньому конгресі МКП в Мельбурні, Австралія, заявила Генеральний секретар МКП Шаран Барроу: "Те, що зробила компанія LO Sweden, є натхненням для всього світу. Переведення енергоємних промислових секторів на шлях до нульових викидів є одним з найбільших викликів нашого часу. Саме така робота з побудови справедливого переходу для працюючих людей через соціальний діалог між їхніми профспілками та роботодавцями створює якісні, стійкі до зміни клімату робочі місця".

LO Sweden і компанії почали працювати над проектом "зеленої сталі" в 2017 році. Президентом LO на той час був Карл-Петтер Торвальдссон: "Цей проект корисний для всіх: він зменшує кількість викидів, що впливають на зміну клімату, і створює більше якісних довгострокових робочих місць Причому, коли Ви обходитесь без вугілля  умови праці стають  набагато кращими. Компанії це до вподоби, тому що книги замовлень повністю заповнені, і вони інвестують в три нові, безвугільні сталеливарні заводи. Це проект win-win-win-win", - сказав він.

Премія була заснована в 2014 році в пам'ять про Дордже Хатрі, президента профспілки шерпів Непалу і віце-президента GEFONT, який трагічно загинув під час сходження лавини на Евересті (Чомолунгма) в квітні 2014 року. Він невтомно працював над тим, щоб привернути увагу до необхідності кліматичних дій, і ця нагорода відзначає тих, хто продовжує його справу заради кліматичної справедливості.

Зі списком попередніх переможців можна ознайомитися тут:https://www.ituc-csi.org/union-honoured-for-contribution-to-climate-justice