IMG 07d1a78b0224987fefc0ba2c4f6b4ec2 V

Завершився міжнародний профспілковий форум, в якому брала участь делегація ФПУ. За підсумками ми запропонували делегатам Конгресу поділитися своїми враженнями. Першою відгукнулася голова Молодіжної Ради ФПУ  Іванна Храпко, яка розповіла наступне.

 

Хочу зразу наголосити, що представництво профспілкової молоді на конгресі МКП було надважливим у контексті проведення зустрічі про ситуацію в Україні та розгляду питання про формування нового Суспільного договору.

Під час конгресу, у мене була прекрасна можливість взяти участь у низці зустрічей в складі делегації ФПУ:

  • зустріч з делегацією італійських профспілок, на якій ми обговорили підтримку спілчан в Україні під час воєнного стану, а також участі колег з Італії у процесі відбудови нашої країни після війни. Також в рамках цієї зустрічі з представником від італійської молоді Міхаелем ми обговорили учать молодіжної делегації ФПУ в літній профспілковій школ наступного року.
  • запам’яталась зустріч з делегацією Федерації профспілок Британії, наякій  з Президенткою Марі Ексал ми обговорили посилення інформаційної роботи, зокрема поширення інформації про реальну ситуацію в Україні через участь молоді в онлайн зустрічах, підготовці та поширення відеозвернень, публікації інформаційних статей та повідомлень.
  • Важливою була зустріч з Альбертом Огліном, представником молоді від Шведського профспілкового об'єднання SACO. З ним ми обговорили співпрацю студентської молоді України та Швеції.
  • Аналогічна зустріч була з Крістіаном Ерінгфелдом, представником молоді німецьких профспілок. Під час якої, основні акценти були зроблені на проведенні онлайн зустрічі молоді для посилення інформування німецької спільноти про ситуацію на робочих місцях.
  • У діловому ключі проходила зустріч з Ренді Ваінгарден, головою Профспілки працівників освіти США, де ми говорили про посилення гуманітарної допомоги. 

Відбулася зацікавлена розмова з головою профспілкового об'єднання Намібії Могонгорою Кавігуга питання молодіжної співпраці та налагодження комунікацій між Україною та африканськими країнами.

Взяла участь і в засіданні молодіжного комітету МКП. Наразі ФПУ представлена в комітеті Катериною Волошко, яка увійшла до складу молодіжного комітету МКП. А також у заходах від Центру солідарності щодо проблемних питань антикорупційної політики, від Фонду Фрідріха Еберта щодо  діджиталізації та її впливу на працівників.

Проведено зустріч і з представниками профспілки публічних службовців Нової Зеландії (PSA), де ми обговорили можливість співпраці та спільних онлайн заходів для молоді України та нової Зеландії .

На окремій панелі про Україну Молодіжною радою ФПУ було продемонстровано відео звернення на якому було представлено ситуацію на робочих місцях та як молодь України спільно працює на Перемогу. 

Пресцентр ФПУ