930 09

10 грудня 2022 року у Парижі відбулись демонстрація та мітинг на підтримку України, організовані профспілками Франції, зокрема CGT,  з якою ФПУ підтримує тісні та давні стосунки.

 

До учасників демонстроації, членів Загальної конфедерації праці Франції, із закликом звернувся Голова ФПУ Григорій Осовий:

 

"Федерація профспілок України, яка представляє понад 3,5 мільйони українських працівників, вітає учасників та організаторів демонстрації в Парижі за виведення російських військ з території України.

На жаль, широкомасштабні атаки на цивільне населення та об'єкти критичної інфраструктури по всій території Україні продовжуються, що призводить до руйнівних наслідків.

arton26419 89705 01

Ця зима може стати катастрофічною для мільйонів українців, які ризикують залишитися без опалення, електрики чи води в умовах низьких температур. Росія використовує зиму як зброю, не маючи змоги завоювати країну силою, вона намагається заморозити її доки вона не покориться. Крім того, велике занепокоєння викликає безпекова ситуація на Запорізькій атомній електростанції.

ФПУ рішуче засуджує російське вторгнення в Україну і вважає, що єдиним шляхом до відновлення миру в Європі є негайне припинення військових атак з боку російської федерації та повне виведення російських військ з усієї міжнародно визнаної території України. Нещодавно відбувся 5-й Всесвітній конгрес МКП, який прийняв надзвичайну резолюцію з вимогою припинити російську агресію та наголосив, що вона має прямі жахливі наслідки в усьому світі.

903 12213344

Ми дуже вдячні французьким профспілкам, французькому народу та Уряду Французької Республіки за незмінну підтримку українського народу у його справедливій боротьбі проти агресора.

Закликаємо вас підтримати українську формулу миру, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським "Великій двадцятці". Вона включає гарантування ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених, імплементацію Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності України, притягнення до відповідальності воєнних злочинців та кроки із запобігання подібним конфліктам у майбутньому".

930 1212

930 6766555

903 121222

903 7777

 Департамент міжнародних зв’язків ФПУ,

Прес-центр