154c48524b6bbcca2710 191222 09

Шановні колеги!

На 5-му Всесвітньому конгресі в Мельбурні минулого місяця була прийнята надзвичайна резолюція, яка закликала до проведення кампанії за звільнення всіх ув'язнених профспілкових діячів і захисників демократії в Білорусі. Зокрема, було багато закликів до солідарності з Олександром Ярошуком - головою Білоруського конгресу демократичних профспілок (БКДП), віцепрезидентом МКП та членом Адміністративної ради МОП.

Зараз ми просимо вас зробити перші кроки в рамках цієї кампанії, які є нагальними через судовий процес над Олександром Ярошуком, віце-президентом БКДП Антусевичем та бухгалтером і прес-секретарем БКДП Іриною Бут-Хусаїм, запланований на 20 грудня 2022 року в Мінську. Дивіться наші останні новини онлайн за посиланням https://www.ituc-csi.org/belarus-ituc-deplores-political-trials.

Ми закликаємо Вас:

1.    Висловити свою солідарність з БКДП, надіславши повідомлення на адресу Білоруського конгресу демократичних профспілок БКДП Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2.    Проінформувати уряд вашої країни, профспілки та їх членів про придушення свободи об'єднання та репресії проти незалежних профспілок у Білорусі.

3.    Тисніть на уряд вашої країни, щоб він офіційно звернувся до уряду Білорусі з проханням надати інформацію про запланований судовий процес і дозволити МОП спостерігати за цим процесом.

4.    Якщо ваш уряд має посольство в Білорусі, вимагайте, щоб спостерігачі з числа дипломатичного персоналу були присутні на судовому процесі.

5.    Здійснити символічні дії на підтримку Олександра Ярошука та колег по БКДП в день судового процесу, такі як

- Акція протесту біля посольства Білорусі у вашій країні (наприклад, передача листа з проханням зняти звинувачення, організація фотосесій з фотографіями в'язнів БКДП перед посольством тощо);

- Проведення заходів солідарності з метою інформування членів вашої організації та широкої громадськості про події в Білорусі;

- розповсюдження матеріалів кампанії БКДП у соціальних мережах.

Більше ідей та пропозицій щодо кампанії буде розміщено на веб-сайті BKDP-Salidarnost найближчими днями.

Будь ласка, повідомляйте нас через Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. про будь-які дії, які ви робите, щоб ми могли інформувати наших сестер і братів з Білорусі.

----------------------------------------------------------------------------

Ми закликаємо вас використовувати агітаційні матеріали БКДП, які тепер доступні на сайті БКДП-Салідарність (https://www.salidarnast.info/general-8)"

Антон Леппік

Виконавчий секретар PERC