630 360 1674450297 881

Співробітники швидкої допомоги, які входять до трьох профспілок - GMB, Unison і Unite, страйкують через суперечку щодо оплати праці.

 

«Я провів конструктивні переговори з профспілками щодо процесу оплати праці в наступному році на 2023-24 роки, і я хочу продовжувати говорити про те, що є доступним і справедливим», - сказав Міністр охорони здоров'я Стів Барклі.

За його словами, понеділкові протести стали "великим розчаруванням" і, попри заходи, вжиті на випадок надзвичайних ситуацій щодо пом'якшення ризиків для безпеки пацієнтів, "неминуче будуть подальші збої".

Рішення про підвищення заробітної плати приймають незалежні органи перевірки заробітної плати. В уряді кажуть, що просити про підвищення зарплати, що перевищує інфляцію, неможливо.

Персонал NHS в Англії та Уельсі, включно з медсестрами, вже отримав підвищення в середньому на 4,75%. Найнижче оплачуваним гарантовано підвищення щонайменше на 1400 фунтів стерлінгів. Уряд Уельсу також запропонував одноразову виплату як спосіб уникнути страйку, але це було відхилено профспілками.

Чотирнадцять профспілок охорони здоров’я, які представляють більше мільйона працівників Національної служби охорони здоров’я Англії, заявили, що більше не співпрацюватимуть з Органом з перегляду заробітної плати Національної служби охорони здоров’я в обговоренні наступної (2023–2024 рр.) угоди про оплату праці, доки їхні поточні вимоги не будуть задоволені.

Детальніше: https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3657299-v-anglii-ta-uelsi-strajkuut-pracivniki-svidkoi-dopomogi.html