265794460 999277407294244 7097906783386708230 n

МКП вітає новий закон, прийнятий парламентом Бангладеш, який створює основу для універсальних пенсій.

Цей новий закон є проривом після інтенсивної адвокації з боку профспілок, а також груп громадянського суспільства в рамках Бангладешської мережі адвокації соціального захисту (BSPAN) з метою розширення соціального захисту в країні. Новий закон вперше надасть можливість усім працівникам Бангладеш отримати гарантований дохід після виходу на пенсію. Раніше пенсійна система в Бангладеш обмежувалася лише державними службовцями.

Зараз створюється Національна пенсійна адміністрація, і вже оголошено про створення керівного органу цього органу, до складу якого увійдуть члени уряду, а також представники роботодавців. Однак, на жаль, профспілки не були призначені до складу Керівного органу, незважаючи на те, що міжнародні трудові стандарти, а саме Конвенція МОП № 102 та Рекомендація МОП № 202, закликають до тристоронньої участі в управлінні системами соціального захисту, що складається як з представників працівників, так і роботодавців.

Оуен Тюдор, заступник Генерального секретаря МКП, підкреслив: "Прийняття цього нового закону є великою перемогою для працівників Бангладеш, які тепер матимуть гарантований дохід після виходу на пенсію. Однак, є ще багато деталей, які необхідно опрацювати для реалізації закону, і профспілки - як представники бангладешських працівників - повинні мати місце за столом переговорів у керівному органі Національного пенсійного управління".

31-01-2023

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/bangladesh-universal-pensions?lang=en

Переклад -

Департамент міжнародних звязків ФПУ