dsc 0045

У той час як страйки працівників розхитують економіку в умовах кризи вартості життя, а авторитарні режими реагують на це забороною страйків, як у моїй країні, Великій Британії, і в Зімбабве, ми повинні подвоїти наші зусилля щодо захисту та просування інтересів трудящих.

Ми повинні боротися з війною в Україні, репресіями в Білорусі, відсутністю демократії в Гонконгу і М'янмі та наростаючою кліматичною катастрофою, заклавши основу для справедливого переходу.

Але ми також повинні святкувати наші досягнення. Незважаючи на фашистську реакцію, президент Лула зараз повертає Бразилію на шлях демократії та справедливості. На Фіджі наші сестри і брати нарешті скинули антипрофспілковий, антиробітничий уряд.

Як показав щорічний звіт Оксфам для Всесвітнього економічного форуму в Давосі, боси заробляють мільярди, в той час як мільйони людей ще більше занурюються в бідність. Ми повинні переконатися, що політики розуміють необхідність ставити на перше місце людей, а не прибутки. Нам потрібен Новий суспільний договір.

Минулого року ми домоглися визнання того, що безпечне і здорове робоче середовище є правом працівників. Це дало новий поштовх для організації охорони здоров'я та безпеки праці - найважливішої частини профспілкової діяльності. Цьогорічний День пам'яті трудящих, 28 квітня, присвячений цьому ключовому пріоритету профспілок.

Цього року ми повинні розпочати ратифікацію та імплементацію нових ключових конвенцій МОП, одночасно подвоївши кампанію за Конвенцію МОП № 190 проти гендерного насильства.

Ми стикаємося з величезними викликами як всередині профспілкового руху, так і на робочих місцях, але ми можемо і повинні досягти успіху. Працівники залежать від нас.

Будь ласка, прочитайте заключну заяву конгресу, в якій основна увага приділяється миру і демократії, а також трьом пересічним викликам, з якими сьогодні стикаються трудящі та їхні профспілки: надзвичайна ситуація з кліматом, глобальна охорона здоров'я і технології.

Зараз ми вживаємо заходів для реалізації цієї заяви та просування Нового суспільного договору, зокрема, приєднавшись до Глобальної коаліції МОП за соціальну справедливість.

Також на Конгресі ми прийняли ключові резолюції щодо вторгнення Росії в Україну, солідарності з народом Ірану та боротьби з ультраправими.

В майбутньому ми відзначатимемо Міжнародний жіночий день 8 березня, а Генеральна рада МКП збереться 11 березня.

На знак солідарності,

Оуен Тюдор,

заступник Генерального секретаря МКП