ILO Ukr 900 8 

Під таким гаслом Федерація профспілок України за підтримки Міжнародної організації праці реалізовує проєкт, спрямований на посилення професійних знань та компетенцій профспілкових працівників та активістів.

 

В рамках проєкту 12 квітня 2023 року було проведено онлайн тренінг «Органайзинг та його сутність», покликаний посилити знання профспілкових працівників, що відповідають за організаційну роботу та розвиток профспілкового руху в галузі органайзингу, залучення нових членів профспілок та створення первинних профспілкових організацій на підприємствах, установах організаціях неохоплених профспілковим членством.

Тренерка Лариса Ровчак – керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ ознайомила учасників з історією виникнення поняття «Органайзинг», розповіла про основні принципи та напрямами органайзингової роботи, а також основні принципи підготовки та реалізації органайзингової кампанії.

Також участь у навчанні взяв заступник Голови ФПУ – Євген Драп’ятий, який презентував учасникам проєкту онлайн опитування, яке проводить ФПУ щодо визначення громадської думки та ставлення до профспілок у суспільстві.

Учасники мали змогу попрактивуватися під час групових завдань. Так, учасники ознайомилися із стадіями розвитку і становлення організації, визначили на якому рівні перебувають організації, які вони представляють.

Також було розпочато обговорення теми лідерства.

Враховуючи важливість органайзингу для подальшого розвитку профспілкового руху, дана тема буде більш широко розкрита на наступних семінар в рамках діючого проєкту.

Департамент профспілкового руху та зв’язків

з громадськими організаціями ФПУ