338246855 256046656799910 2743417159577173663 n
Представники профспілок країн Східної Європи – членських організацій IndustriAll Europe запросили українських колег, які з листопада минулого року набули членства в цій організації, зустрітися та обговорити актуальні питання захисту прав людей праці.
 
 
Розмова, у якій взяли участь профлідери Польщі, Словенії, Словаччини, Угорщини та Чехії, а також 13 всеукраїнських профспілок промислової сфери, відбулася в середині квітня у місті Ланьцут (Польща). До цієї зустрічі також долучилися Генеральний секретар IndustriAll Europe Люк Тріангл та заступник генерального секретаря Глобального союзу IndustriAll Кемаль Озкан. 
Представники України розповіли про страшні наслідки російської збройної агресії. Зруйновані сотні підприємств, десятки тисяч людей втратили роботу, житло. Тисячі цивільних громадян загинули від ворожих ракетних обстрілів та бомбардувань. Позбавлені будь-яких прав, а не лише трудових, люди на окупованих територіях. Відвертих катувань зазнають працівники Запорізької АЕС, яку захопили російські війська.
Заступник Генерального секретаря Глобального союзу IndustriALL Кемаль Озкан заявив: «Цією важливою зустріччю ми підтвердили, що непохитно підтримуємо наших українських сестер і братів. Ми продовжимо реагувати на потреби наших членських організацій в Україні, мобілізуючи всі зусилля та ресурси. Українські профспілки відіграють важливу роль у відновленні своєї країни з життєздатним соціальним та економічним кліматом, і ми з ними солідарні».
 
 
Профспілка металургів і гірників України