636863605740259220 Luc EESC

 

Бельгійський профспілковий діяч Люк Тріангл був призначений виконуючим обов'язки Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) з 1 травня 2023 р.

До цього він обіймав посаду Генерального секретаря IndustriAll Europe. Призначення було зроблено під керівництвом Президента МКП Акіко Гоно після консультацій із заступниками Президента МКП та схвалення членами Генеральної ради МКП.

Тріангл обійматиме цю посаду до позачергового Всесвітнього конгресу МКП, що відбудеться наприкінці вересня цього року, на якому буде обрано Генерального секретаря МКП.

Тріангл сказав: "Це велика честь, що мені довірили керувати МКП на цьому етапі. Оскільки ми зосередимося на ключових питаннях доброчесності, прозорості та внутрішньої демократії, поточна робота із захисту прав трудящих і кампанії за новий соціальний договір буде продовжуватися і посилюватися".

Люк Тріангл був призначений виконуючим обов'язки Генерального секретаря МКП у квітні 2023 року.

Профспілкова робота Люка почалася в 1982 році в організації молодих працівників Бельгійської конфедерації профспілок ACV-CSC.

З 1984 по 2011 рік він працював над багатьма різними проектами в ACV-CSC, які включали підтримку молодих працівників, був директором навчального центру, а також займався європейською та міжнародною роботою.

У 2011 році Люк був обраний Генеральним секретарем Європейської федерації профспілок текстилю, одягу та шкіри (ETUF-TCL).

У 2012 році він був обраний заступником Генерального секретаря Європейської профспілки IndustriAll, а потім Генеральним секретарем у 2016 році з переобранням у 2021 році.

IndustriAll European - це федерація незалежних і демократичних профспілок, що представляють працівників фізичної та нефізичної праці в металургійній, хімічній, енергетичній, гірничодобувній, текстильній, швейній та взуттєвій галузях, а також у суміжних галузях і видах діяльності.

Ознайомитися з біографією Люка Тріангла: https://www.ituc-csi.org/luc-triangle-en

 

Джерело: https://www.ituc-csi.org/luc-triangle-en?msdynttrid=IZa3J5vY8XcieqDvX7Fz6v9LOz_qY6tGTjQZtv8bYHA&lang=en