20532

Делегація Об'єднання австрійських профспілок, підтримуючи зв'язки з Федерацією профспілок України, привезла до нашої країни чергову гуманітарну допомогу.

До складу делегації входили: Маркс Штромаєр - міжнародний секретар Об'єднання австрійських профспілок (ОАП), Роберт Валасінскі - член переговорної команди ОАП, Роберт Лаймер - депутат Національної ради Австрії від соціал-демократів, член комітету австрійсько-української дружби, Юлія Музіц - співробітник ОАП.

Перед будівлею Закарпатської облпрофради було влаштовано українсько- австрійський флешмоб солідарних дій.

Після цього в облпрофраді відбулася зустріч австрійської делегації з головами обласних організацій галузевих профспілок нашого краю.

20533

Відкриваючи зустріч, голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Зелінський наголосив, що контакти профспілок України і Австрії набувають дедалі більшого розвитку і наповнюються конкретними справами.

У своєму виступі міжнародний секретар Об'єднання австрійських профспілок Маркс Штромаєр розповів про структуру ОАП, основні напрямки його діяльності щодо своєї головної функції - захисту членів профспілок, а також відповів на запитання українських колег.

У ході взаємозацікавленої дискусії представники обох сторін обмінялися своїми думками щодо ролі профспілок у суспільстві, соціального партнерства з владою і роботодавцями, соціального захисту працюючих, участі в протестних акціях, організаційно-фінансової та інформаційної роботи профспілок, допомоги Збройним Силам України та вимушено переміщеним особам в період війни, оздоровлення дітей, тощо.

20534

Іван Зелінський ознайомив австрійських колег з діяльністю Закарпатської обласної ради профспілок. Австрійські гості відвідали розташований в нашій будівлі освітній хаб для роботи і навчання в Ужгороді "Освіта без обмежень" для вимушено переміщених осіб, про роботу якого ім розповіла голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич.

20535

Члени профспілкової делегації з Австрії здійснили також екскурсію по місту Ужгороду.

На фото: під час зустрічі делегації Об'єднання австрійських профспілок в Закарпатській облпрофраді

20537

20538