wcms 883521 

Міжнародна організація праці проведе свою 111-ту щорічну конференцію в Женеві з 5 по 16 червня 2023 року. Делегати від працівників, роботодавців та урядів із 187 країн-членів МОП розглянуть широке коло питань, серед яких: справедливий перехід до стійкої та інклюзивної економіки, якісне професійне навчання та охорона праці.

Світовий саміт праці: Соціальна справедливість для всіх

У рамках Конференції пройде Світовій саміт праці 2023: Соціальна справедливість для всіх - це форум високого рівня, на якому глобальні голоси висловляться щодо необхідності посилення, координації та узгодженості дій на підтримку соціальної справедливості. Він надасть можливість обговорити та обґрунтувати пропозицію щодо створення Глобальної коаліції за соціальну справедливість, яка була схвалена Адміністративною радою Міжнародного бюро праці на її 347-й сесії (березень 2023 року).

Під час 2-денного Саміту буде висвітлено ключову роль соціальної справедливості у створенні більш стійкого і справедливого світу, а також обговорюватимуться стратегії для посилення і кращого узгодження спільних дій для просування соціальної справедливості та забезпечення узгодженості політики. Це буде форум, на якому учасники зможуть поділитися своїм баченням і пріоритетами соціальної справедливості, а також продемонструвати дії, які вони здійснюють або зобов'язуються здійснювати для просування соціальної справедливості. Очікується, що результати Саміту стануть основою для дискусій на інших багатосторонніх форумах щодо центральної ролі соціальної справедливості та стратегій досягнення більшої соціальної справедливості, зокрема, на Саміті сталого розвитку у 2023 році, саміті G20 та самітах країн БРІКС у 2023 році.

Саміт буде проходити протягом двох днів і включатиме в себе

- виступи глав держав та урядів, Генерального секретаря ООН, Генерального директора МОП та високопоставлених представників організацій роботодавців та працівників

- Чотири панельні дискусії за участю високопоставлених представників урядів та організацій роботодавців і працівників, структур ООН та інших міжнародних організацій з метою визначення та посилення дій, спрямованих на досягнення соціальної справедливості в рамках багатосторонньої системи, а також зобов'язання щодо спільної, послідовної та скоординованої участі в цьому процесі.

 

Джерело:https://live.ilo.org/events/world-work-summit-social-justice-all-2023-06

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ