IMG 2289 230623 01

21 червня Василь Андреєв, заступник Голови ФПУ представляв найчисельніше профоб'єднання України на Конгресі найбільшого профоб'єднання Франції - CFDT.

Конгрес був приcвячений переобранню Генерального секретаря та визначення нових перспектив органайзингової роботи організацій CFDT, яка за останні 11 років, як сказав Генеральний Секретар Лоран Бергер у своєму фінальному виступі, стала найбільшим профспілковим об'єднанням Франції саме завдяки залученню і мобілізації нових членів.

Після фінальної промови Л. Бергер підійшов до сектору міжнародних делегацій в конгрес-холі та привітав нас, побажав українським профспілкам bon courage (сил та натхнення) в боротьбі і проти агресора і за трудові права. В.Андреєв подякував від Голови ФПУ Г.В. Осового за співпрацю, допомогу членам профспілок та українським громадянам в цілому.

Особливо він зазначив результативність допомоги французьких профспілкових федерацій через гуманітарні конвої, передачу автотранспорту  та іншу підтримку.

Нова Генеральний секретар Маріліз Леон одностайно обрана тут же під час конгресу Бюро Конфедерації, зазначила, що значення солідарності між трудящими нікуди не зникло в сучасному світі, що виклики перед працівниками у Франції залежать від війн в Україні, міграційних вибухів в Африці, особливої уваги вона зазначила лідерству CFDT в боротьбі із зміною клімату та впливу на глобальний порядок денний профспілок із глобального потепління.

IMG 2296

Пресцентр ФПУ