PHOTO 2023 06 23 15 04 37
Відбулась прес-конференція за участю представників української делегації на 111-й Міжнародній конференції праці для журналістів французької преси, зокрема, провідних друкованих видань Франції LeMonde та LeFigaro.
 
На запрошення 8-ми національних профоб’єднань Франції у ній взяв участь та виступив заступник Голови ФПУ Василь Андреєв.
 
Він розповів журналістам про умови життя українських працівників під час війни, про стан ринку праці в Україні, рівень цін та інфляції, комунальні тарифи, проблеми в умовах російських обстрілів енергетичної інфраструктури, про роботу щодо відбудови країни. Окремі питання стосувались законопроекту про скорочення регулювання забудови міських територій та повноважень органів місцевого самоврядування (законопроект 5655), щодо якого європейський парламент закликав Президента України не підписувати відповідний закон про нове регулювання містобудівної діяльності.
Розмова продовжилася на зустрічі з громадськістю, яка відбулася після прес-конференції, де за участі більше 100 активістів різних напрямів правозахисної діяльності, було презентовано відео французьких профспілок про передання гуманітарних конвоїв влітку 2022 року та взимку 2023 року.
Учасники в обговоренні зосередили свою увагу на ситуації з трудовими та профспілковими правами в України в період війни. Мова йшла про економічне становище українських працівників, про зусилля щодо адаптації українського законодавства в рамках євро інтеграційних процесів та права і недискримінацію окремих категорій громадян.
 
PHOTO 2023 06 23 15 07 54