638182911392287631 040723

Після того, як щорічна Конференція Міжнародної організації праці (МОП) принесла ряд помітних результатів для трудящих, у липні та серпні ц.р. Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) буде працювати над втіленням цих результатів у життя, а також здійснювати деякі ключові підготовчі кроки до позачергового Всесвітнього конгресу, що випливають з рішень Генеральної ради МКП, прийнятих 11 червня.

Офіційне запрошення на Конгрес буде надіслано членським організаціям у першій половині місяця, одночасно з офіційним відкриттям висування кандидатів на посаду Генерального секретаря МКП, результати якого будуть оголошені на Позачерговому Конгресі 12 жовтня. Очікується, що наприкінці серпня розпочне свою роботу Мандатна комісія Конгресу, яка контролюватиме процес виборів.

МКП буде представлена на Політичному форумі високого рівня ООН зі сталого розвитку в Нью-Йорку 10-19 липня, де ми будемо просувати порядок денний трудящих щодо п'яти Цілей сталого розвитку (ЦСР), які будуть переглядатися в цьому році, за підтримки нашої кампанії #timefor8.

78-ма річниця атомних бомбардувань Хіросіми (6 серпня) і Нагасакі (9 серпня) стане суворим нагадуванням про руйнівні наслідки ядерної зброї в той час, коли геополітична напруженість надзвичайно висока, зокрема через незаконне і жорстоке вторгнення Росії в Україну. Президент МКП Акіко Гоно приєднається до керівництва JTUC-RENGO у пам'ятних заходах в обох містах.

Молодіжний комітет МКП готує заяву до 12 серпня, Міжнародного дня молоді, коли ООН зосередиться на солідарності поколінь для реалізації ЦСР. Нещодавно прийнята Рекомендація МОП про якісну професійну підготовку є великим кроком вперед у виконанні зобов'язань щодо навчання впродовж усього життя, проголошених у Декларації МОП до сторіччя МОП. Необхідно досягти прогресу в інших ключових питаннях, з якими стикаються молоді працівники, включаючи створення робочих місць і припинення нестабільної та експлуататорської зайнятості, від якої особливо страждає молодь.

На знак солідарності,

Люк Тріангл