170302 09

На запрошення Федерації профспілок України на Закарпатті 16-18 серпня ц.р. перебувала делегація Об'єднання австрійських профспілок та Трудової палати землі Бургенланд.

 

До її складу увійшли: Президент Трудової палати землі Бургенланд (AK) Герхард Міхаліч, голова регіонального відділення ОАП землі Бургенланд, віце-президент Трудової палати Еріх Мауерсікс, Міжнародний секретар Об'єднання австрійських профспілок Маркус Штромайєр, голова регіонального відділення Профспілки будівельників, член правління Трудової палати Міхаель Моль, Голова регіонального відділення Профспілки державних службовців Мануель Сульок, секретар Профспілки промислових робітників Крістоф Фрюстюк, голова регіональної секції викладачів професійно-технічних навчальних закладів Готфрід Пінгіцер, співробітниця Трудової палати Бургенланду з питань соціальної політики Бригітта Ор, співробітник офісу Президента Трудової палати Бургенланду Райнхард Губер.

170810

В Ужгороді їх зустріли Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, голова Правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" Микола Субота, заступник керівника Департаменту міжнародних зв'язків ФПУ Роман Кравчик.

В обласній військовій адміністрації відбулася зустріч представників ФПУ і членів делегації Об'єднання австрійських профспілок з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою.

Він ознайомив гостей з Програмами, які з ініціативи ОВА реалізуються в області. Це, зокрема, широке створення нових робочих місць шляхом відкриття в Закарпатті релокованих підприємств, де область має найвищі показники в Україні, розширення зв'язків в рамках прикордонного співробітництва з країнами Євросоюзу, будівництво житла для тимчасово переміщених осіб тощо.

170301

Григорій Осовий поінформував керівника області про діяльність профспілок щодо підтримки вимушених переселенців.

Він зазначив, що у профспілковому санаторії "Карпати" з перших днів від початку російської агресії було створено Гуманітарний штаб ФПУ для координації цієї роботи. Перші гуманітарні вантажі за сприяння ФПУ надійшли саме від профспілок Австрії. Крім того, профспілкові санаторії, в тому числі у Закарпатті, за підтримки міжнародних профспілок і фондів стали прихистком для тимчасово переміщених осіб.

І нині на базі санаторіїв "Карпати" і "Сонячне Закарпаття" оздоровлено близько 1,5 тис. дітей з постраждалих від війни районів Донецької області. Враховуючи те, що Закарпаття має договір на співпрацю із землею Бургенланд в Австрії, вирішено й надалі поширювати та вдосконалювати цю спільну роботу.

170812

В Закарпатській облпрофраді відбулася зустріч австрійської делегації з профспілковими працівниками та активом краю.

Відкриваючи зустріч Григорій Осовий підкреслив важливість роботи профспілок України і Австрії у відстоюванні прав та інтересів людей, зупинився на основних напрямках і завданнях профспілок нашої країни в період воєнного стану. На питаннях діяльності Трудової палати землі Бургенланд акцентував увагу Герхард Міхаліч. Про структуру і основні і пріоритети роботи Об'єднання австрійських профспілок вели мову Маркус Штромайєр та Еріх Мауерсікс.

Під час зустрічі голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський вручив Почесну Грамоту обласної ради профспілок за активну співпрацю Маркусу Штромайєру.

170304

Австрійські гості відповіли на численні запитання своїх українських колег.

Відбулися також зустрічі представників споріднених профспілок двох країн, в ході яких обговорено їх діяльність і напрямки роботи щодо соціального захисту спілчан. Зокрема, у цих зустрічах взяли участь голова Закарпатської облорганізації Профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич та голова регіональної секції викладачів професійно-технічних навчальних закладів Готфрід Пінгіцер, голова обласної організації Профспілки працівників державних установ Діана Гондорчин та голова регіонального відділення Профспілки державних службовців Мануель Сульок.

170305

170808

На фото: під час перебування делегації з Австрії у Закарпатті.

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради

Фото автора.