2570280

До уваги представників профспілок!

 

Оголошуємо про початок процедури виборів до профспілкового сектору УС ПГС.

27 вересня 2023 року о 14.00 відбудеться зібрання для виборів представників профспілок, які увійдуть до складу Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

Місце проведення: Будинок профспілок (Київ, Майдан Незалежності, 2), а також онлайн (посилання для участі онлайн буде надіслано зареєстрованим учасникам.)

Відповідно до статті 3.6. Регламенту УС ПГС, профспілковий сектор обирає три особи.

Право делегувати своїх представників для участі у зібранні мають усі легалізовані в установленому порядку всеукраїнські об’єднання профспілок.

Квота делегування представників профспілок на зібрання від об’єднань профспілок : один представник від кожної всеукраїнської профспілки, яка є членською організацією цього об’єднання, та один представник від самого об’єднання.

Відповідно до Регламенту виборів представників профспілок до складу УС ПГС, об’єднання профспілок, які зацікавлені взяти участь у виборах, подають до Секретаріату УС ПГС (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.), з копією на адресу ініціативної групи Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., такі документи:

1) копію свідоцтва або виписки про легалізацію об'єднання профспілок; 

2) інформацію про структуру об’єднання профспілок, кількість та назву всеукраїнських профспілок у його складі;

3) списки делегатів, відповідно до квоти, за формою: прізвище, ім’я, по-батькові, посада, назва всеукраїнської профспілки або об’єднання профспілок.

Крім того, відповідно до регламенту УС ПГС, учасниками УС ПГС можуть бути тільки неприбуткові організації, тому об’єднання профспілок мають подати:

4) витяг з державного реєстру неприбуткових установ та організацій про неприбутковість профоб’єднання.

Документи повинні бути завірені підписом керівника всеукраїнського об’єднання профспілок.

Право висувати кандидатів у члени УС ПГС від профспілок мають профоб’єднання, які надали документи відповідно до п.9 Регламенту про вибори представників профспілок та є офіційно легалізованими відповідно до законодавства. Кожне профоб’єднання може висунути лише одного кандидата.

Для висування кандидатури до складу УС ПГС від профспілок необхідно подати до Секретаріату УС ПГС (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.), з копією на адресу ініціативної групи Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., такі документи:

  • лист про висунення кандидата від керівника організації, яка має на це право;
  • короткий опис діяльності організації за рік що пройшов з акцентом на аспекти, що стосуються реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Кандидат у члени УС ПГС від профспілок має бути членом профспілки з досвідом роботи у профспілках.

Одна й та ж особа не може обиратися членом УС ПГС від профспілок більше двох термінів поспіль.

Кінцевий термін подачі усіх зазначених документів: 18:00 25 вересня 2023 року (за Київським часом).

Адреса електронної пошти для надсилання документів та уточнення усіх питань, які вас цікавлять: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., а також адреса ініціативної групи Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Додаткові посилання:

Регламент УС ПГС

Регламент виборів представників профспілок до складу УС ПГС.

Ініціативна група