e1a85425

 

Реагуючи на нові дані Євростату щодо зайнятості, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) Естер Лінч заявила:

 

"У Європі зростає криза якості робочих місць. Незважаючи на те, що сьогоднішні цифри показують зростання рівня зайнятості, загальна кількість годин, які люди працюють, останнім часом знизилася.

Це вказує на те, що економіка будується на низькоякісній і нестабільній роботі, яка не пропонує ні годин, ні оплати, ні умов, на яких люди можуть побудувати гідне життя. 

Це призводить до дефіциту робочої сили в Європі, про який президент фон дер Ляєн говорила у своїй промові про стан справ в ЄС цього тижня.

Факти свідчать, що ті сектори, які найбільше потерпають від дефіциту, платять найнижчу заробітну плату та пропонують найгірші умови праці.

Комісія повинна допомогти зробити Європу кращим місцем для роботи, зробивши колективні переговори, бажано на галузевому рівні, передумовою для отримання державного фінансування. Це шлях до того, щоб люди могли домовлятися про гарантований робочий час і дохід".

https://etuc.org/en/pressrelease/rise-employment-masks-fall-hours