20240206 153808 

6 лютого ц.р. у онлайн форматі на прохання Генерального секретаря ЄКП відбулись її перемовини з Головою ФПУ Григорієм Осовим.

 

Естер Лінч  цікавилася станом справ в українському профспілкову русі, зокрема, ситуацією навколо ФПУ. Голова ФПУ поінформував її про плани ФПУ, зокрема про хід підготовки стратегії реформування ФПУ, створення з цією метою групи високого рівня, яка буде працювати над цим, про своє бачення того, що потрібно зробити, щоб підвищити роль ФПУ в українському суспільстві. Він підкреслив важливість прийняття  у Валь-Дюшесі Тристоронньої декларації про процвітаючий європейський соціальний діалог, яка являє собою зобов'язання зміцнювати соціальний діалог як на рівні ЄС, так і на рівні країн-членів також і країн-кандидатів, що особливо важливо для України.

20240206 153833

Голова ФПУ поінформував Генерального секретаря ЄКП про хід підготовки до міжнародного зібрання профспілок, проведення якого заплановане у зв’язку із другою річницею з початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. Г.Осовий нагадав, що ФПУ та КВПУ запрошують Е.Лінч взяти участь у цьому заході та виступити на ньому, на що вона з вдячністю погодилася.

У свою чергу, Естер Лінч запропонувала провести профспілкову зустріч на території Польщі в одному з воєводств, яке межує з Україною, під час якої, зокрема, національні профцентри з країн ЄС зможуть поділитися досвідом свого реформування. Вона також запропонувала зустрічі-онлайн проводити регулярно, і чергову таку зустріч провести за два тижні.

20240206 153855

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ