28cdc979

Лише кілька днів тому працівники по всьому світу відзначали Міжнародний день солідарності трудящих онлайн і на вулицях з чітким меседжем: немає демократії без профспілок - і немає профспілок без демократії!

 

Десятиліттями - подекуди навіть довше - працівники профспілок ведуть боротьбу #ЗаДемократію, - і ми продовжуємо цю боротьбу сьогодні. Чому? Тому що боротьба #ЗаДемократію пов'язана з боротьбою за робочі місця, заробітну плату, яка гарантує гідне життя, права, соціальний захист, рівність та інклюзивність - не тільки на наших робочих місцях, але й у суспільстві в цілому.

Саме ця боротьба #ЗаДемократію надихнула трудящих по всьому світу вийти на вулиці - в Африці, Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Америці та Європі - на Першотравень.

Як я сказав у своєму відеозверненні: «Профспілки є найбільшим соціальним рухом у світі. Ми втілюємо і практикуємо демократичні цінності щодня... Ось чому [ми], трудящі, маємо унікальну можливість захищати [демократію]».

Це велика відповідальність, але це також привілей, і ми йдемо слідами відважних профспілкових діячів і захисників демократії, які були до нас.

Відзначаючи Міжнародний день солідарності трудящих 2024 року, я дякую вам - і всім трудящим - за те, що ви змінюєте життя на краще на користь демократії на всіх континентах.

Пишаюся тим, що стою поруч з вами, коли ми рухаємося вперед і освітлюємо шлях #ЗаДемократію.

Люк Тріангл

Генеральний секретар МКП

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ