Cute Strawberry Printable 120524

12 травня у світі відзначається Міжнародний день медичних сестер. Це лише одна з нагод подякувати нашим товаришам за їхній величезний внесок у суспільство. Це також важливий момент, щоб нагадати політикам як на європейському, так і на національному рівнях про їхні обіцянки та зобов'язання перед медсестрами і всіма медичними та соціальними працівниками.

Політики повинні показати, що вони винесли уроки з пандемії, і розробити політику, спрямовану на вирішення проблеми нестачі персоналу. Заклики ЄФПГО до вирішення проблеми нестачі персоналу все частіше знаходять своє відображення в різних ініціативах, таких як Європейський регіон Всесвітньої організації охорони здоров'я, Декларація міністрів охорони здоров'я ОЕСР про створення кращої політики для більш стійких систем охорони здоров'я, План дій ЄС щодо подолання дефіциту робочої сили та навичок, а також майбутні рекомендації Ради ЄС щодо Європейського союзу охорони здоров'я, підготовлені Бельгією як країною, що головує в Євросоюзі. Реалізація цих ініціатив, безсумнівно, вимагатиме більших витрат на сектор для залучення більшої кількості медичних сестер і поліпшення умов праці.

Від стратегій подолання дефіциту кадрів до заходів жорсткої економії, які його поглиблюють

Однак у вівторок, 23 квітня, Європейський парламент проголосував за "нові фіскальні правила", які означають, що з 2025 року країни-члени ЄС повинні будуть скоротити свої бюджети більш ніж на 100 мільярдів євро на рік або залучити еквівалентну суму за рахунок власних ресурсів. Ці заходи означають, що багатьом країнам потенційно доведеться скорочувати медсестер та інших працівників сфери догляду, що ще більше посилить дефіцит робочої сили в цьому секторі. Це контрпродуктивно і збентежить багатьох медсестер, яким уряди пообіцяли поліпшити умови їхньої праці. Це також перешкоджає реалізації вищезгаданих ініціатив. З цією метою держави-члени повинні виключити державні послуги, такі як охорона здоров'я та медична допомога, з будь-яких заходів жорсткої економії і натомість інвестувати в них.

Медсестри є життєво важливими для підвищення стійкості сектору

Сектор також потребуватиме інвестицій не лише для вирішення проблеми нестачі персоналу, але й для впровадження дорогих цифрових і зелених технологій, щоб зробити його більш стійким.

Крім того, довгострокові інвестиції необхідні для забезпечення загального доступу до послуг охорони здоров'я та подолання тенденції "пустель здоров'я". Європейські та національні політики повинні визнати, що здоров'я - це не товар, і лише адекватно укомплектований і добре оснащений сектор може захистити нас від майбутніх надзвичайних ситуацій, включаючи пандемії або конфлікти.

https://www.epsu.org/article/international-nurses-day-2024-nurses-need-action-not-austerity