444151233 7720036794731577 1142475895541098163 n
Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Василь Андреєв у складі делегації від українських профспілок беруть участь у 30-му З’їзді Конфедерації профспілок Швеції, що ціми днями  відбувається у м. Стокгольм (Швеція).
 
У ході роботи на З’їзді Конфедерації профспілок Швеції (The Swedish Trade Union Confederation, LO) Голова ФПУ Г.Осовий доніс меседж про те, що скорочення трудових гарантій в нашій країні відбувається в першу чергу внаслідок військової агресії росіі.
Також Григорій Васильович закликав до підтримки кандидатури українських профспілок до Адміністративної ради (Governing Body) Міжнародної організації праці, що було б справедливим і сприяло б блокуванню представника країни-агресора в МОТ та у всій системі ООН.
 
На фото: члени делегації профспілок з України разом із основним кандидатом в Європейський парламент від Конфедерації профспілок LO та Соціал-демократичноі партії Швеції Йоханом Даніелсоном.
 
Довідково:
Конфедерація профспілок Швеції (LO) - національний профспілковий центр, головна організація для чотирнадцяті шведських профспілок, є членом Міжнародної конфедерації профспілок (ITUC). Профоб'єднання LO має тривалу історію співпраці з українськими профспілками із самого початку  здобуття Україною незалежності в 1991 році. Підтримка профспілок в Україні зокрема стосувалась організації, мобілізації, навчання та набору членів профспілки.
 
Джерело: https://www.facebook.com/yuri.rabota/posts/pfbid02NFMjsFTD2vizsVEkauGSEfVHmbf2q32XV8eNfMFdcsphQDQijAM7Gj35AMSXGcUYl
 

Пресцентр ФПУ