Mette Nord Roman Baluch for web 950 px

Президент ЄФПГО Метте Норд перебувала у Львові, де зустрілася з Романом Балухом, головою Львівської обласної організації профспілки працівників державних установ України. Вони обговорили виклики, з якими стикаються профспілки та працівники у захисті профспілкових прав членів профспілок в умовах війни.

Метте була у складі делегації з кількома норвезькими профспілковими лідерами в Україні. Профспілки доставили автомобілі, обладнання та гуманітарну допомогу українським організаціям та органам влади. Під час візиту було підписано угоду про співпрацю між Норвезькою конфедерацією профспілок (LO) та українським профспілковим рухом.

Візит Метте був перерваний повітряною тривогою, оскільки над Україною пролетіли російські ракети і спрацювала протиповітряна оборона. Делегації та  українцям довелося сховатися.

Метте зазначила: "Найважливіше зараз - допомогти Україні виграти цю війну. Але як тільки війна закінчиться, ми повинні забезпечити, щоб профспілковий рух міг бути важливою частиною відновлення країни. Співпраця між роботодавцями, працівниками, профспілками та владою має вирішальне значення для досягнення успіху, додала Метте Норд.

Джерело:

https://www.epsu.org/article/epsu-president-ukraine