wcms 883521 aspect ratio 2000 1200

 

На Міжнародній конференції праці (МКТ) (International Labour Conference відбудеться загальна дискусія на тему "Гідна праця та економіка догляду". Результати цієї дискусії можуть послужити основою для майбутніх міжнародних трудових конвенцій і рекомендацій, які держави-члени зможуть прийняти і впровадити в національне трудове законодавство.

Серед учасників цьогорічної МКТ - Public Services International (PSI) Всесвітнє об'єднання працівників громадського обслуговування, або Інтернаціонал громадського обслуговування (ІГО).  Це - всесвітня федерація профспілок, що знаходиться в авангарді боротьби за гідну працю для всіх працівників сфери догляду та підвищення якості систем догляду.

Терміново потрібна нова модель догляду

ІГО візьме участь у Міжнародній конференції праці в Женеві разом з делегацією працівників сфери догляду, таких як медсестри, працівники довготривалого догляду та медичні працівники з різних країн, таких як Буркина-Фасо, Непал, Бразилія та Філіппіни.

Під час роботи на конференції ІГО має намір винести потреби і проблеми працівників сфери догляду на передній план.

ІГО виступає за радикально новий підхід до догляду та підкреслює необхідність термінового переосмислення догляду в нашому суспільстві, інтеграції гендерних ролей, що трансформуються, в організацію якісних, універсальних і державних систем догляду, а також засуджує і виступає проти приватизації, комерціалізації та фінансіалізації цього сектору.

Оскільки потреби в догляді продовжують зростати, ми повинні забезпечити людям доступ до державних послуг з догляду, де працівники отримують належну оплату і до них ставляться з повагою.

Подолання кризи у сфері догляду вимагає переходу від поняття "економіка догляду" до соціальної організації догляду.

 

Додатки:

Брифінг ІГО для загальної дискусії ILC про гідну працю та економіку догляду:

https://publicservices.international/resources/digital-publication/decent-work-and-quality--br-long-term-care-systems-br-full-report?id=14383&lang=en

Хума Хак, співробітник PSI з питань догляду, пояснює участь PSI в ILC:

https://publicservices.international/resources/digital-publication/ilc-general-discussion-on-decent-work-and-the-care-economy?id=15219&lang=en

 

Джерело: https://publicservices.international/resources/digital-publication/ilc-general-discussion-on-decent-work-and-the-care-economy?id=15219&lang=en

Переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ