shutterstock 2226861155 01

Працівники вступають до профспілок, щоб захищати наші колективні інтереси. Профспілки присутні не на всіх робочих місцях, і працівники часто стикаються з труднощами, намагаючись працювати в профспілках для покращення оплати та умов праці.

У всьому світі профспілки обговорюють, як ми можемо вдосконалити і розвинути профспілковий рух, щоб мати більший вплив на робочому місці, покласти край експлуатації та визначати умови життя і праці. Виконавче бюро ІГО обговорило останні події, спрямовані на посилення впливу трудящих, з д-ром Давджі Ателлахом, Генеральним секретарем Профспілки практикуючих лікарів, фармацевтів і стоматологів Кенії, та Фатхіматом Зімна, Генеральним секретарем Профспілки працівників охорони здоров'я Мальдівських островів. Обидва розповіли про роботу, яку профспілки проводять часто за дуже складних обставин для посилення впливу працівників.

Далі ми обговорили судову справу МОП у Міжнародному суді ООН з Люком Тріанглом, Генеральним секретарем МКП, та Паапою Данкуа, Директором з правових питань та прав людини і профспілок. МКП працює з групою юридичних експертів, щоб захистити право на страйк, і кілька країн заявили про свою участь у процесі, що, однак, не означає, що вони будуть підтримувати сторону трудящих. МКП поінформувала Виконавче бюро про кампанію МКП за демократію.   Виконавче бюро погодило заяви про солідарність з працівниками Болівії, Кенії та Гаїті.

ІГО також розглянув свою роботу з просування прав працівників ЛГБТ+ спільноти, розглянув звіти з різних регіонів і значні події, домовився про те, як розвивати роботу з донорами, і обговорив фінансові зміни в 2023 і 2024 роках.

 Президент ЄФПГО Франсуаза Генг, Генеральний секретар ЄФПГО та заступник Генерального секретаря ЄФПГО приєдналися до зустрічі. Зустріч відбулася в Женеві 26-27 червня 2025 року. Томас Каттніг є членом робочої групи PSI Finance для Європи.

зображення 010724 090724 09

Джерело:

https://www.epsu.org/article/psi-board-addresses-organising-and-right-strike

Переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ