100724 01

8 липня відбулася екстрена відеоконференція Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) Люка Тріангла з керівниками членських організацій МКП в Україні: Головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим та Головою Конфедерації вільних профспілок Михайлом Волинцем.

Конференція була проведена у зв’язку масованою російською ракетною атакою мирних мешканців Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Слов’янська, Краматорська. Профспілкові лідери повідомили Генерального секретаря МКП, що того дня по Україні було випущено понад 40 ракет різних типів. Через що було пошкоджено будинки, об'єкти цивільної інфраструктура, найбільша дитяча лікарня України «Охматдит».

Люк Тріангл у травні ц.р. відвідував цю лікарню у ході візиту до України місії глобальних профспілок. Він особисто зустрічався з медичним персоналом і профспілковим активом лікарні, спілкувався з пацієнтами. За останніми даними, внаслідок бомбардування загинули щонайменше 37 людей, серед них троє малюків, поранення отримали 170 осіб, включаючи 13 дітей.

Люк Тріангл висловив щирі співчуття від імені МКП з приводу жертв російських атак на українські міста, наголосивши на необхідності подальшої міжнародної солідарності з українськими профспілками. Він також повідомив, що МКП звернеться до своїх членських організацій із закликом надати солідарну допомогу українським працівникам та профспілкам, які опинилися під загрозою через воєнні дії.

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ