IMG 20240514 121913

Пол Новак, Генеральний секретар Британського Конгресу тред-юніонів (БКТ) The Trades Union Congress (TUC) звернувся з листом до Голови ФПУ Григорія Осового з приводу ракетного обстрілу 8 липня військами рф дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Текст листа:

Дорогий Григорію!

Я з жахом дізнався про сьогоднішні російські ракетні обстріли по всій Україні, і особливо дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Ми розуміємо, що є багато жертв, і що ще більше людей можуть перебувати під завалами лікарні.

БКТ завжди вважав, що першими жертвами війни стають працівники, але завжди шокує, коли бачиш, як навмисно обстрілюють працівників, коли вони прямують на роботу або, у випадку з працівниками лікарні, вже виконують свої обов’язки, де вони присвятили своє життя допомозі дітям, хворим на рак, або коли вони опиняються в епіцентрі насильства.

Як Вам відомо, я мав честь відвідати «Охматдит» разом з Вами, зустрітися з лікарями та медсестрами і надихнутися їхніми історіями про те, як вони справляються з найнеймовірнішим тиском. Я назавжди запам’ятав хірургів, які розповідали мені, що продовжували працювати, незважаючи на повітряну тривогу. Боляче усвідомлювати, що деякі з них, можливо, робили саме це сьогодні вранці, коли в них влучили ракети.

Ця жорстока атака є нагадуванням світові про те, що російська агресія повинна припинитися, і що ми відчайдушно потребуємо миру на умовах, які поважають кордони України та її право на самовизначення. Ми висловлюємо нашу солідарність Вам і працівникам України, а також покладаємо всі наші надії на зусилля з порятунку в лікарні та по всій Україні.

Солідарний з вами,

Пол Новак,