6255626b3 110724 01

Європейська федерація профспілок громадського обслуговування ЄФПГО (EPSU) та Інтернаціонал Громадського обслуговування ІГО (PSI) опублікували заяву, в якій засудили напад Росії на найбільшу дитячу лікарню України “Охмадит”.

Ракетний удар є явним порушенням міжнародного права в галузі прав людини, спрямований проти цивільних осіб і призвів до загибелі 38 осіб, у тому числі чотирьох дітей.

Про це заявив Ян Віллем Ґаудріаан, Генеральний секретар ЄФПГО:

"ЄФПГО засуджує російський напад на лікарні та інші об'єкти інфраструктури громадського обслуговування в Україні. Атака на лікарні є військовим злочином відповідно до Женевської конвенції. Багато людей загинуло, а кілька медичних працівників-членів ЄФПГО отримали поранення. ЄФПГО була разом з працівниками в Україні з першого дня вторгнення і продовжуватиме підтримувати наші членські організації у наданні життєво важливих для суспільства послуг".

Як глобальні та європейські федерації профспілок, що представляють працівників сфери охорони здоров'я, ЄФПГО та ІГО підтримують зв'язок з українськими колегами, щоб визначити, як ми можемо подвоїти глобальну профспілкову солідарність для підтримки їхньої життєво важливої роботи з порятунку життів.

ІГО та ЄФПГО повторно закликають профспілки всього світу надати підтримку українським трудящим через наш спільний фонд солідарності.

Mette Nord and Jan Willem Goudriaan elected 6 June 2019 EPSU Congress Dublin 950 px 

Джерело:

https://www.epsu.org/article/epsu-and-psi-call-global-solidarity-after-strike-kyiv-children-s-hospital