160724 01

У ФПУ відбулася робоча зустріч Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з Директором програм Центру солідарності АФП-КВП в Україні Тристаном Масатом. Під час зустрічі були обговорені конкретні питання, напрями взаємодії та підвищення ефективності співробітництва між організаціями.

Голова ФПУ Григорій Осовий детально розповів про діяльність ФПУ в умовах третього року війни, про ситуацію з майном профспілок, плани та перспективи на майбутнє, а також про здобутки ФПУ на законодавчому рівні.

Григорій Осовий визначив кілька ключових напрямків, які є важливими для ФПУ:

  • зміцнення інституційної спроможності ФПУ з метою покращення її позицій у захисті прав та інтересів членів профспілок;
  • активне залучення профспілок працівників реального сектору економіки до проектів Центру солідарності та інших організацій за сприяння Центру;
  • розширення гуманітарної роботи профспілок, зокрема надання матеріальної та іншої допомоги пораненим військовослужбовцям-членам профспілок та їхнім сім'ям, які втратили годувальника на війні;
  • надання реабілітаційних послуг та психологічної допомоги ветеранам війни через мережу підприємств Укрпрофоздоровниці.

Керівниця департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Лариса Ровчак, присутня на зустрічі, висунула пропозицію використовувати базу Академії праці, соціальних відносин і туризму ФПУ для підготовки фахівців з психологічної реабілітації ветеранів війни, зокрема з числа самих ветеранів, які можуть бути більш ефективними у роботі з цією категорією.

Тристан Масат зі свого боку розповів про поточну діяльність Центру солідарності. Він запропонував дієві кроки щодо зближення українських профспілок з профспілками Південної Америки, зокрема Бразилії, з метою ефективної протидії російській пропаганді на континенті. Також він запевнив, що сприятиме відновленню контактів ФПУ з Агентством США з міжнародного розвитку і підкреслив, що всі пропозиції ФПУ будуть уважно розглянуті та проаналізовані для подальшої реалізації.

Департамент міжнародних зв’язків  апарату ФПУ