02.23 banner ukraine for web
За дорученням членських організацій EPSU та PSI, Голова Атомпрофспілки, член Виконкому EPSU Валерій Матов звернувся до Генерального секретаря EPSU Яна Гудриаана та Генерального секретаря PSI Даніеля Бертосса з Заявою про те, що 8 липня 20024 року рф цілеспрямовано вкотре обстріляла столицю незалежної України — Київ та багато інших міст України.
«Під час масового ракетного обстрілу столиці, рф завдала ракетного удару по Національній дитячій спеціалізованій клініці «Охмадит». В лікарні «Охматдит» загинули 2 особи, поранені близько 300 людeй (8 дітей), у іншій медичній клініці «Адоніс» — загинуло 9 осіб. Це персонал і пацієнти».
«9 липня весь світ побачив термінові дебати в Радбезі ООН про трагедію «Охматдит», — йдеться далі у Заяві, — але у формі політичного оксюморона. рф, головуюча країна в Радбезі ООН, яка здійснила і продовжує здійснювати воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид української нації, залишається членом Радбезу ООН. Це — апогей цинізму та юридичної колізії у функціонуванні ООН».
Українські членські організації EPSU та PSI також вимагають першочергового виключення РФ з Радбезу ООН: «Просимо Вас звернутись в ООН з вимогою першочергового виключення РФ з Радбезу ООН, як країни, яка розв’язала війну проти незалежної держави України, порушує міжнародне законодавство, Статут ООН, та яка щоденно вбиває членів профспілки EPSU та PSI! Віримо у вашу підтримку наших вимог!».
Як повідомлялось раніше, Європейська федерація профспілок громадського обслуговування ЄФПГО (EPSU) та Інтернаціонал Громадського обслуговування ІГО (PSI) опублікували заяву, в якій засудили напад Росії на найбільшу дитячу лікарню України “Охмадит”.

Профспілка працівників атомної енергетики
та промисловості України