463215609 972433748259302 1656934261228735436 n

Делегати, всі  учасники 24 з'їзду Конфедерації християнських профспілок Бельгії (CSC), яка є однією з найбільших профспілкових організацій у країні, стоячи вітали Голову ФПУ Григорія Осового та заступницю голови КВПУ Наталію Левицьку, які взяли участь у його роботі.

Виступаючи перед делегатами і гостями з’їзду, Григорій Осовий сказав наступне:

«Вітаю усіх друзів! Ми з України. Європейської країни, про яку говорять у всьому світі! Тому що в нас війна. Майже 1000 днів мужнього опору українського народу окупаційній військовій агресії Росії.

Ми захищаємо нашу свободу, незалежність і право стати членом великої європейської родини. Україна стала живим щитом також для Європи. Однак, занадто дорогою ціною - десятки тисяч загиблих, сотні тисяч сімей позбулися житла, мільйони українців стали біженцями.

Багато працівників втратили робочі місця, а наші організації - членів профспілок. І тим не менше, ми вистояли, адаптувалися діяти в умовах війни, розділяючи біль втрат і всіляко допомагаючи членам профспілок і постраждалим сім'ям. Від їхнього імені передаю вам щиру подяку за гуманітарну та фінансову допомогу, за солідарність і дружні відносини між нашими профспілками.

463457355 972433434926000 2653318003506805874 n

Звертаюся до всіх присутніх на Конгресі із закликом: бережіть мир! Бо тільки в умовах Миру можлива гідна праця, життя і добробут людей!

Профспілковий рух також має бути нетерпимим до режимів і загарбницьких війн, що руйнують мирне життя людей і право на працю!

Бажаю делегатам успішної роботи та важливих рішень в інтересах кращого майбутнього для трудящих Бельгії!

Для профспілок і наших організацій завжди священними були і залишаються заклики солідарності та братерства! На знак нашої дружби передаю CSC наш Прапор "Федерація профспілок України".

Разом - ми непереможні!

 csc rgb tcm187 356727.tmb logo

Довідково. CSC відома своєю активною роллю у захисті прав усіх працівників, незалежно від того, чи є вони робітниками або службовцями, хворими або тими, хто шукає роботу, працюють повний або неповний робочий день. Профспілка допомагає як працюючим, так і непрацюючим людям в компаніях, службах, установах та суспільстві в цілому.

CSC – це об’єднання цінностей, яке зосереджується, перш за все, на людях і гідності особистості, а не на структурах. В основі CSC лежать цінності праці, справедливого розподілу, громадського здоров’я, участі, толерантності, рівності та міжнародної солідарності. Саме тому CSC захищає право на гідну працю та справедливий дохід. Вона відкидає соціалістичний «класовий конфлікт» та наголошує на інтеграції в суспільство. CSC налічує 1,6 мільйона членів.

Пресцентр ФПУ,

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ