IMG 2147

2 лютого 2022 року у Львові розпочав роботу Конгрес молоді Федерації професійних спілок України.

 

Молоді профспілкові лідери з профспілкових організацій, які входять до складу ФПУ, проведуть низку заходів, зокрема: семінар-тренінг під гаслом: «Молодому поколінню – нові можливості», Молодіжний Конгрес, де буде обрано новий склад Молодіжної Ради ФПУ, а також визначено перспективи її подальшої діяльності.

Голова ФПУ Григорій Осовий, який бере участь у зазначених заходах, перед початком роботи зазначив:

- Тема семінару-тренінгу молодих профспілкових діячів співпадає з тими завданнями, які визначив 8-й з’їзд ФПУ, прийнявши резолюцію «Молодь – майбутнє профспілок». Таким чином, проводиться організаційна робота  з осмислення молоддю тих завдань і настанов, які дав З’їзд, а з іншого боку молодь висловлює свої ініціативи у рамках діяльності ФПУ та своїх профорганізацій. Це, на моє переконання, має придати профспілковому руху більш динамічний розвиток і креативність.

IMG 624d0040f37fb5a776b182e302e5444c V

Щодо Конгресу молоді ФПУ, то ми покладаємо великі надії на те, що молодіжне крило ФПУ задасть алгоритм і динаміку роботи всьому профспілковому руху, зможе організувати та мобілізувати молодь на ті справи, які потребують спілчани і безпосередньо молоді працівники - члени профспілок, а також студентство. Для них дуже важливим є робочі місця – якісні і продуктивні, також професійний розвиток під час праці і кар’єрне зростання. Зрозуміло, що набуття робочих навичок і компетенції потребуватиме постійного оновлення знань, тому тема щодо навчання протягом всього життя сьогодні як ніколи актуальна у сучасному вимірі, враховуючи динаміку змін і в економіці в політиці та у суспільному житті країни. Отже життя цього вимагає.

Ми маємо побачити перспективи подальшого розвитку профспілок, чітко визначити, а що ж сьогодні відбувається і які нові можливості відкриваються перед нами. Було б дуже важливим, щоб молоді лідери профспілкового руху змогли б зробити свій внесок у молодіжну політику в цілому, оскільки вже розроблені стратегії розвитку держави на період до 2030 року, реалізується цільова молодіжна соціальна програма до 2025 року, тому завдання, які там окреслені потребуватимуть їх постійного оновлення та актуалізації.

IMG 2148

Сподіваюсь, що Молодіжна рада ФПУ також внесе свій доробок у цю справу, - сказав лідер профспілок.

У рамках заходів молоді профактивісти разом з лідерами членських організацій ФПУ, провели флешмоб «Зупинимо наступ на профспілки!». Сьогодні, 3 лютого, відбудеться зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з профспілковим активом Об’єднання профспілок Львівщини.

 IMG eac2d211418f3228f2d2a2c0bbf23ade V

Пресцентр Федерації профспілок України