DSC 0202 2

11 травня п.р. Федерація профспілок  області  провела   засідання Молодіжної ради ФПО з порядком денним: «Мобінг на робочому місці. Психологічна безпека та мінімізація психосоціальних ризиків у сфері праці».

 

Відкрила семінар Тетяна Побережна - перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури,  яка наголосила, що  ст.3 Конституції України гарантує людині, її життю і здоров’ю, честі і гідності недоторканність і безпеку. Ця норма визнається в Україні найвищою соціальною цінністю.

На робочому місці працівник проводить більшу частину свого часу і  саме тому повинен працювати в нормальній, «здоровій» атмосфері й отримувати моральне задоволення від роботи. Але сьогодні спостерігаються вкрай негативні явища, такі як мобінг (цькування), відсутність відповідальності за  протиправні дії, що призводять до погіршення фізичного та психологічного стану працівника, зниження продуктивності праці. 

DSC 0205 2

Дану проблему  та шляхи її подолання презентував  Вадим Шевчук – головний правовий інспектор праці Федерації профспілок  області.

В ході презентації відбулася  жвава та цікава дискусія між членами Молодіжної ради: Юлією Московчук – Вінницький фаховий коледж мистецтв ім. М. Леонтовича, Євгеном Шевчуком – ВПТУ №11, Вікторією Тертус – коледж НУХТ, Лідією Колісниченко – заступником голови обласної організації профспілки працівників державних установ, Михайлом Ридванюком – КП ”Вінницька транспортна компанія”, Вікторією Солоненко - Мороз – ГУ Національної поліції у Вінницькій області, Колежуком  Дмитром – ВНМУ ім.М.Пирогова.

Підсумовуючи роботу засідання Молодіжної ради, заступник Голови ФПО Світлана Анпольська наголосила, що отримані сьогодні   знання та спільні напрацювання допоможуть  молодим профспілковим лідерам у цей складний воєнний час  відстоювати честь та гідність спілчан в трудових колективах.

DSC 0215 2

Федерація профспілок  Вінницької області