52922815755 fe8366f2b8 o 1

Під час Конгресу Європейської конфедерації профспілок було підтримано пропозицію молодіжного комітету ЄКП щодо запровадження квоти молоді у складі делегацій на Конгрес ЄКП.

 

Внесені зміни означають, що: «Усі організації, які мають право надсилати своїх представників на Конгрес, забезпечують, щоб до складу їхніх делегацій входили члени молодше або у віці 35 років. У будь-якому випадку, кожен четвертий делегат від делегації повинен бути молодше або у віці 35 років. Якщо делегація з чотирма і більше делегатами не відповідає цьому критерію, її право голосу має бути пропорційно зменшене».

 «Сьогодні дуже важливий день для всіх молодих профспілкових діячів Європи. Ми збираємося голосувати за спадкоємність профспілкового руху. Як ви всі знаєте з молодіжного комітету, ми просимо про молодіжну квоту на конгресах ЄКП, яка гарантує нашу участь і прийняття рішень в різних політиках, розроблених в ЄКП.

Ми дійсно вважаємо, що для профспілкового руху важливо мати можливість представляти робочу силу в профспілкових структурах, і молодь є частиною цієї робочої сили.» - зазначила у своєму виступі Йоланда Гіл, голова молодіжного комітету ЄКП.

IMAGE 2023 05 24 18 42 16

Від Молодіжної ради Федерації профспілок України до участі в засіданні конгресу ЄКП було делеговано Іванну Храпко, голову Молодіжної ради ФПУ (в складі делегації EPSU) та Катерину Волошко, провідного інспектора департаменту профспілкового руху та звʼязків  з громадськими організаціями апарату ФПУ, секретаря Молодіжної ради ФПУ.

Також представники від Молодіжної ради ФПУ були запрошені на молодіжний захід «Power to the Union Youth», який проходив напередодні Конгресу ЄКП. Під час заходу Іванна Храпко та Катерина Волошко представили відеозвернення від Молодіжної ради ФПУ, а також презентували інформацію про ситуацію в Україні та роботу профспілкової молоді під час війни.

D98C0F98 5D41 42D7 881D 0A7A43E2B596 1 201 a

В рамках молодіжного заходу також відбулась зустріч з генеральним секретарем ЄКП Естер Лінч, на якій представниці адресували запитання до генерального секретаря щодо програм підтримки молодих працівників України, біженців, а також щодо підтримки українських регіонів у післявоєнній відбудові.

З метою поширення інформації, отриманої під час молодіжних заходів та зустрічей, обговорення та напрацювання пропозицій, які можна буде впровадити в діяльності молодіжних профспілкових організацій, планується проведення зустрічі з Молодіжною радою ФПУ.    

 IMAGE 2023 05 24 18 42 19

Молодіжна рада ФПУ