IMG 4374

Ми зібрали коментарі учасників щодо вражень від навчання в рамках CAMPUSу, а також про думки щодо ситуації в профспілковому середовищі

Людмила Гуляєва (Академія праці, соціальних відносин і туризму ФПУ):
«Сьогодні в молодіжному середовищі відчувається командний дух  і це прекрасно. Атмосфера заходу -  чудова! Ми працювали до пізнього вечора і ніхто не бажав закінчувати роботу. Дуже цікаво. Як-то кажуть: «На одному диханні» пройшли три дні Кампусу. Дякую».

Тетяна Бачек (голова профспілкового осередку Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського р-ну міста Києва, ППО організації Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації):

«За результатами Кампусу, варто зазначити про той факт, що такий захід дозволив не просто сісти і запланувати можливі дії, а поглянути на це крізь призму досвіду кожного учасника, врахувати ризики і основні тенденції, реальні можливості і потрібні ресурси. Подібні зустрічі є рушійною силою та ефективним методом мотивації, ініціативності кожного окремо на місцях та всіх разом як впливової ланки в системі держави/суспільства!»

Таня Бувайлик (член Молодіжно ради ФПУ, заступник зав. відділу організаційно-правової роботи Профспілки працівників зв'язку України):

«Море позитивних емоцій, вражень та досвіду! Велика подяка організаторам за можливість взяти участь у Кампусі, за продуктивний, насичений захід, вдале поєднання теоретичної частини з практичними завданнями.
Також хочеться подякувати адміністрації готелю "Євроготель"  за гостинність та комфортне розміщення учасників Кампусу».

Сергій Кубанський (член Молодіжної ради ФПУ, завідувач відділу Київської міської ради профспілки працівників охорони здоров’я):

«Я вже маю багатий досвід роботи в молодіжній профспілковій сфері. Не перший раз делегований до Молодіжної ради ФПУ. Але такого підйому не бачив за всі ці роки жодного разу. Мені особисто приємно, що настав той час, коли молодь сама вирішила взяти ініціативу у власні руки».

Катерина Баришева (Голова Молодіжної ради ФПУ, керівник Кампусу):

«Молодь прагне бути почутою, вона готова співпрацювати та генерувати нові ідеї, нові рішення та нові підходи у роботі.
Сьогодні наша найбільша конкурентна перевага є й нашим слабким місцем – профспілкове поважне представництво значно перевищує кількість молоді, а середній вік профспілковців вищій за 60 років - через це ми менш сучасні, мобільні й прогресивні, а головне, старші, зазвичай, майже втричі від партнерів. Бачимо, що молодь сьогодні займає серйозні позиції і в бізнесі, і в політиці. Саме вона є рушійною силою реалізації технічного прогресу, адже підхоплює  новації та намагається першою розібратися: що і навіщо. Саме вона в цей прекрасний період свого життя здатна творити, креативити й пробувати використовувати в своїй роботі щось нове».

Маргарита Майорова (член Молодіжної ради ФПУ, зав. відділу студентської молоді  Профспілка працівників освіти і науки України):

«Зимовий профспілковий CAMPUS для мене – це нові обличчя та знайомства, можливість обмінятись досвідом та набути знання. Дякую за насичену роботу, практичні завдання, змістовні виступи, цікаві тренінги на профспілкову тематику та натхнення працювати далі».

IMG 4174

На думку учасників Кампусу, серйозна проблема, з якою ми зіштовхуємося щодня – зневіра молоді в профспілках. Особливо це стосується молодих профспілкових працівників. Чому? - Ідеї, пропозиції, думки молодих кадрів сьогодні мало кому цікаві, це правда. Розуміння того, що твої очікування та сподівання так й залишаться ілюзією змушують молоді кадри шукати кращого життя, але вже не в профспілках.
Безумовно, є  й такі профспілкові лідери, які, все ж таки, змогли «вижити»  в діючій системі не втративши ентузіазму. Так, дійсно, такі приклади ми в ФПУ маємо. Пишаємося. Але! Кожен з нас знає всіх цих людей особисто або хоча б по прізвищах. Уявіть лише, з 6 мільйонів членів профспілок є та активна молодь, яких можна легко перерахувати!
Протягом трьох днів роботи Кампусу виникали основні питання до наших найвищих профспілкових керівників : «Чому підтримуючи молодь на словах і навіть в програмних документах ми не реалізуємо їх повне виконання? Чому ми не даємо шансу молоді себе проявити в профспілках? Чому не прислухаємося до тих важливих молодіжних питань, які хвилюють саме молодь?»
На думку учасників, які обрали профспілковий шлях, сьогодні лише молодь здатна стати локомотивом відродження та оновлення ФПУ. Ми маємо стати сучасними і прогресивними: у своїх поглядах, діях, побудові соціального діалогу. І це можливо лише у поєднанні досвіду і мудрості з енергією і молодістю!

"Нагадуємо, що Профспілковий Кампус відбувся для членів Молодіжної ради ФПУ завдяки підтримці Центру солідарності АФП-КВП в Україні та Білорусі."

IMG 4772

Молодіжна рада ФПУ