Обкладинка 4 2020 1

Зінаїда Якименко. Карантин: створюємо умови для роботи. Рекомендації для роботодавців

Ірина Шевчук. Як захистити працівників в умовах пандемії COVID-19. Розробляємо регламент дій

Ольга Богданова. Професіонали проти COVID-19. Як і що популяризують фахівці з охорони праці в Україні та світі

Зінаїда Якименко. Одна чи дві смужки? Що чекає на людину, яка звернулася в лікарню із симптомами COVID-19

Ольга Богданова, Дмитро Григоренко. IOSH відкрито для фахівців з охорони праці України. Про діяльність професійної організації

Вікторія Жаловага. Праця має бути безпечною. Про це знають навіть діти. На Сумщині визначено переможців регіонального туру конкурсу «Охорона праці очима дітей» – 2020.

Антоніна Сулхова. До культури безпеки – через серця та уми. Формування безпечної поведінки працівників

Сергій Колесник. «Бережи порядок, і порядок збереже тебе». Досвід Каховського заводу електрозварювального устаткування

Сергій Джигімон. Дбати про тягу... до життя. Причини отруєння чадним газом

Тетяна Касьяненко, Оксана Горстка. Вимоги безпечного чищення димових і вентиляційних каналів. Що і як перевіряють під час чищення ДВК

Вікторія Жаловага. На кожного хитрого знайдеться хитріший. Чим закінчилася спроба підприємниці обійти виконання припису Держпраці

Сергій Колесник. Скульптури можуть убити. Безпечна експлуатація об’єктів благоустрою

Сергій Колесник. Про атестацію відповідального за електрогосподарство. Про суперечності у відповідних нормативних актах

Сергій Колесник. Вони керують тисячотонними велетнями. Безпека машиніста локомотива.

Цікаві факти про безпеку і не тільки. Папір – із листя, корисна рідина – із вуглекислого газу, а також як погодинна оплата праці впливає на задоволеність

Володимир Потебешко. Установи основну причину нещасного випадку. Навчальний проєкт журналу

Вікторія Гроховська. Кадровий наставник. Про начальника відділу персоналу ГУ Держпраці у Харківській області

Тамара Білько, Олег Картавий. Аптечка для надання домедичної допомоги на виробництві. Нормативні вимоги та комплектація залежно від умов праці

Любов Машевська. Компенсація за відпустку: платити чи не платити? Дії роботодавця і працівника

У ДОДАТКУ «НА ДОПОМОГУ СПЕЦІАЛІСТУ З ОХОРОНИ ПРАЦІ» (№ 4/2020)

Моніторинг законодавства

Інформаційні повідомлення

Права працівників під час оголошення карантинних заходів.

Чи може працівник відмовитись від службового відрядження під час карантину

Як організувати роботу працівників під час карантину

Роз’яснення щодо порядку обліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

Держпраці звертає увагу експертних організацій