IMG 2473

Відповідно до Плану роботи ФПУ затвердженого Постановою Президії ФПУ від 23.06.2020, у період з 26 жовтня по 6 листопада ц.р. проводиться навчання і перевірка знань з питань охорони праці для представників профспілок.

У зв’язку з карантинними обмеженнями внаслідок пандемії COVID-19, навчання проходить у режимі онлайн на інтернет-платформі Zoom та заочно за спеціальною дистанційною програмою навчання з питань охорони праці за допомогою інформаційно – комунікаційних технологій.

Навчання проводиться за технічної та фінансової підтримки Міжнародної Конфедерації Профспілок (МКП) в рамках проєкту «Зміцнення професійного потенціалу профспілок з питань охорони праці – авангарду громадянського суспільства».

Для проведення навчання, згідно з навчально-тематичним планом, було залучено головних спеціалістів Департаменту з охорони праці Федерації профспілок України, Державного комітету України з питань праці, фахівців інших організацій. Серед головних питань які вивчали слухачі: Законодавство України про охорону праці,  організація роботи з охорони праці, поняття, повноваження та правові підстави здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці, порядок проведення розслідування нещасних випадків і профзахворювань на виробництві, соціальне страхування від нещасних випадків і професійних захворювань, атестація робочих місць за умовами праці, проведення медичних оглядів працівників, домедична допомога, основні дії профспілок щодо захисту життя і здоров’я працівників, запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19), електробезпека, пожежна безпека, вибухонебезпека тощо.

Головною метою навчання стало необхідність проведення представниками профспілки з питань охорони праці заходів спрямованих на упередження ризиків щодо настання нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань та інших можливих випадків загрози здоров'ю працівників, викликаних умовами праці, надання ними конкретної допомоги працівникам у розв’язанні питань забезпечення безпечної праці на виробництві.

Детально

Профспілка авіабудівників України