46b70e65 7c8b 4089 a426 b58927ee5fc0 768x512

5 листопада 2020 року у Харкові відбулося перше засідання комісії зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, що стався з працівниками АТ «Харківгаз».

До складу комісії увійшли т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко, представники Фонду соціального страхування, ГУ ДСНС у Харківській області, ФПУ, місцевих органів виконавчої влади АТ “Харківгаз” та Держпраці, а також представники потерпілих.

У роботі комісії взяв участь представник Федерації профспілок України Валентин Маціяшко, заступник керівника Департаменту охорони праці апарату ФПУ.

Комісія має встановити обставини та причини настання групового нещасного випадку, сприяти допомозі потерпілим щодо забезпечення соціального захисту, зокрема, в одержанні визначених законодавством виплат у системі соціального страхування. Розробити заходи щодо уникнення подібних нещасних випадків у майбутньому.

Під час засідання було обговорено питання організації проведення розслідування, розподілено функції між членами спеціальної комісії, визначено осіб, які мають бути опитані членами комісії, згідно з вимогами Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (згідно з постановою КМУ №337).

Робота комісії зі спеціального розслідування триває.

Нагадуємо, що 28 жовтня ц.р. на газорозподільному пункті (ГРП) у селі Березівському Дергачівського р-ну Харківської області вибухнув газ. Унаслідок аварії 3 працівники загинули, 7 – отримали травми різного ступеня тяжкості.

7bb6e001 0078 4867 93a9 55535646d9e6 768x512

за повідомленням сайту Держпраці