kramatorsk derzhpracia

21 квітня 2022 року в режимі відеоконференції, відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній службі України з питань праці.

У засідання взяли участь заступник Голови ФПУ - член колегії Держпраці Андреєв В.М., Голова Громадської ради Маціяшко В.А., Директор департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Держпраці Ігнатов О.М., начальник управління інспекційної діяльності Держпраці Гнатюк О.А.

Під час засідання ради були розглянуті наступні питання: підготовка проєктів наказів Міністерства економіки України «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я під час експлуатації систем газопостачання», «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я на роботі під час експлуатації ліфтів» та «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров'я під час експлуатації електроустановок» про що у свою чергу доповів Ігнатов О.М. – директор департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Держпраці.  

Андреєв В.М. -  заступник Голови ФПУ, звернув особливу увагу на небезпеку, яка виникає на зруйнованих війною об’єктах систем газопостачання та під час експлуатації ліфтів.

Гнатюк О.А. - начальник управління інспекційної діяльності Держпраці, доповів щодо внесення змін до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, пов'язаних з запровадженням в Україні воєнного стану та ведення бойових дій.

Маціяшко В.А. - Голова Громадської ради доповів про розгляд проєктів наказів Міністерства економіки України «Про затвердження Правил безпеки у вугільних шахтах» та «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки під час експлуатації магістральних трубопроводів для транспортування рідкого аміаку (аміакопроводів)»  в свою чергу запропонував перенести їх розгляд на друге півріччя 2022 року.

Також, наголосив щодо участі членів Громадської ради у заходах з відзначення Всесвітнього дня охорони праці, який відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006, щороку 28 квітня відзначають в Україні.