IMG 7b801aebaa07c96c5fca113dab42ad81 V

У Державній службі України з питань праці 5 липня 2022 року відбулося засідання Громадської ради.

 

На засіданні були присутні Андреєв В.М. заступник Голови ФПУ – член колегії Державної служби України з питань праці, (онлайн), Голова Громадської ради Маціяшко В.А. та члени Громадської ради.

Під час  засідання розглянули  наступні питання:

Розгляд проєкту наказу Міністерства економіки України «Про затвердження Порядку проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті» доповів Бєлоусов П.С. – начальник відділу з питань безпеки праці у нафтогазовому комплексі та хімічній промисловості департаменту з питань безпеки праці Держпраці.

Гетьман О.І. – головний спеціаліст відділу геолого-маркшейдерських робіт управління гірничого нагляду Держпраці, доповів про підготовку проєкту наказу Міністерства економіки України «Про затвердження Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості».

Голова Громадської ради Маціяшко В.А. підбив підсумки роботи Громадської ради за 1 півріччя 2022 року. Наголосив, що в цей складний час, за звітній період розглянуто 11 нормативно-правових актів з охорони праці,  проєкти змін до 2-х постанов Кабінету Міністрів України та  проєкт Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі», до якого члени Громадської ради висловлювали критичні зауваження та надали суттєві пропозиції.

 

Вл.інф.