banner 520x390 1

 

За сприяння інспекторів Держпраці 158 підприємствам, у яких було обмежено виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, вдалося відновити свою діяльність і, як наслідок, зберегти 19 тис. робочих місць своїх працівників.

 

У травні Держпраці започаткувала проєкт, спрямований на недопущення зупинки роботи підприємств в умовах військової агресії російських окупантів.

Під час безпосередніх візитів інспектори Держпраці надавали консультаційну та практичну допомогу суб’єктам господарювання, зокрема щодо усунення порушень вимог законодавства з питань охорони праці, які обмежували роботу підприємств чи виконання окремих робіт. На запит бізнесу також розповідали про ефективні способи організації роботи з урахуванням вимог безпеки праці.

Одним з головних питань під час роз’яснювальних заходів був спрощений порядок отримання дозволів.

Так, протягом червня – липня 2022 року спрощеним порядком отримання документів дозвільного характеру скористались понад 350 підприємств, з яких 84 – завдяки рекомендаціям Держпраці. До початку роз’яснень інспекторів таку урядову ініціативу використали лише трохи більше 20 суб’єктів господарювання.

Джерело: https://dsp.gov.ua/main-news/zavdiaky-derzhpratsi-158-pidpryiemstv-vidnovyly-svoiu-diialnist-a-19-tys-pratsivnykiv-zberehly-robotu/

Департамент охорони праці