f sem 0673

Відбувся ZOOM-семінар для заступників голів, представників з питань охорони праці обласних, Київської міської організацій Профспілки працівників освіти і науки України. 

Зі вступним словом до учасників звернувся Георгій Труханов – Голова Профспілки працівників освіти і науки України і підкреслив важливість безпеки праці освітян.

Діана Казакова (провідний інспектор з питань охорони праці Департаменту охорони праці ФПУ) ознайомила учасників із законодавством у сфері охорони праці, перспективою його змін. Також розповіла про вдосконалення Порядку розслідування нещасних випадків та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві та особливостях розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану.

Доповідачка також зупинилася на питаннях виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період війни. 

 

Детальніше: https://fpsu.org.ua/administrator/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit

 

soc ur 0451

Раніше відбувся онлайн-семінар представників Ради вищої школи, Служби правової допомоги та відповідальних фахівців із соціально-економічних питань Профспілки працівників освіти і науки України, загалом понад 80 представників з різних куточків країни. Під час заходу Експерти з Федерації профспілок України розкрили теми щодо актуальних змін Кодексу законів про працю України, їх нюансів в галузі освіти, враховуючи реалії воєнного стану, та новацій у соціальному забезпеченні застрахованих осіб у здійсненні виплат Пенсійним фондом України.

Спікерами та експертами заходу стали:

  • Георгій Селіванов – завідувач відділу правової експертизи Департаменту правового захисту ФПУ;
  • Володимир Максимчук – керівник Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ.

 Детальніше:https://pon.org.ua/novyny/10100-seminar-z-pytan-novacii-u-trudovomu-zakonodavstvi-ta-socialnomu-zabezpechenni.html

 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України