IMG 03f79907878de629f248736933d0c35a V

У рамках  процедури незалежного  Оцінювання Проєкту Міжнародної організації праці (МОП)  "На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні" сьогодні 14 лютого 2023 р. відбулася  зустріч представників сторони профспілок з незалежним експертом Тома Васер, оскільки таке Оцінювання, серед іншого, передбачає двосторонні зустрічі із партнерами Проєкту.

У зустрічі взяли участь: Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Василь Андреєв, представники: департаментів охорони праці та правового захисту апарату ФПУ Юрій Андрієвський, Діана Казакова, Дмитро Лях, представники окремих членських організацій ФПУ і СПО.

        У своєму вітальному слові-виступі Григорій Осовий акцентував увагу на тому, що Проєкт МОП закінчується а дискусія навколо законопроекту «Про безпеку і здоров’я працівників на роботі ( БЗР) продовжується. Сторони мають різне бачення щодо продовження і формату роботи над документом.  В той час як закон, що готується, є одним із базових законів, які повинні бути синхронізовані із законодавством ЄС, оскільки Україна взяла курс на підготовку до переговорного процесу щодо набуття членства. Це означає що настав час цю роботу виконати. Тому, фінальний звіт Проєкту ми маємо надіслати  всім трьом Сторонам соціального діалогу, зазначивши позитивні напрацювання і в котре запропонувати  їм  визначитися щодо закінчення цієї важливої роботи.

IMG 294c2b4c853c53528f8afefc719ae548 V

Тома Васер  задавав запитання, а учасники зустрічі відповідали на них, а також висловлювали свою думку щодо окремих аспектів діяльності Проєкту . В такому режимі  виступили  Василь Андреєв, Дмитро Лях, Діана Казакова, Сергій Сименко, Богдан Вінницький, Юрій Андрієвський.

Загальний висновок:

Сторона профспілок надала об’єктивні чесні відповіді на запитання Тома Васера, в цілому позитивно оцінивши масштаб і якість проведеної Проєктом роботи та її значення для успішного набуття Україною членства в ЄС.

Очікується, що після подібних зустрічей з іншими Сторонами  результати оцінювання, ключові висновки і рекомендації будуть представлені 14 квітня під час заходу з офіційного закриття Проєкту МОП.

IMG 3de5ddbb8e8bdadda2b582cecfb6ec74 V

IMG a14fa9a59af3cdad7d2d9690aca08f0f V

Департаменту охорони праці  апарату ФПУ