img1708763619 260224 01

16 лютого 2024 року набули чинності  Зміни до Правил безпеки під час поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, затверджені наказом Мінекономіки від 20 грудня 2023 року № 19882.

Оновлені  Правила доповнені спеціальними видами підривних робіт, зокрема, підривними роботами, що пов’язані зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт із протимінної діяльності, а також вимогами до працівників, які виконують ці роботи.

За попередніми оцінками Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування, майже половина території України внаслідок широкомасштабного вторгнення рф потенційно потребує гуманітарного розмінування, а це близько 300 тисяч квадратних кілометрів, із них орієнтовно 19 тисяч квадратних кілометрів – це акваторія річок, водойм, водосховищ, а також Азовського та Чорного морів.

Реалізація оновлених Правил сприятиме підвищенню рівня безпеки технологічних процесів, посилить вимоги до працівників і надасть можливість залучати до проведення заходів у сфері протимінної діяльності  неурядових операторів  з протимінної діяльності (підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, зокрема, міжнародних та іноземних).

Джерело: Управління Держпраці

Департамент охорони праці апарату ФПУ