зображення viber 2024 06 28 12 01 27 912

26 червня  2024 року відбулося засідання Громадської ради.

На засіданні були присутні заступник Голови ФПУ Василь Андреєв  – член колегії Державної служби України з питань праці, Голова Громадської ради Маціяшко В.А. та члени Громадської ради, (онлайн).

Підчас засідання розглянули проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

Представник Державної служби України з питань праці Олег Гончар -начальник відділу розслідування, аналізу та обліку аварій та виробничого травматизму Департаменту стратегічного планування та аналітичного забезпечення доповів Громадській раді про необхідність внесення змін, щодо складання АКТУ Н-1 в електронному вигляді, підпису членів комісії та інші зміни, які підвищать якість та oб’єктивність розслідування.

 В обговорені взяли участь члени Громадської ради: Андреєв В.М.,  Сименко С.С.  та Л.В. Микитюк - представники СПО профспілок, які надали слушні пропозиції.

За результатами обговорення щодо зазначеного проєкту  Громадська рада запропонувала створити робочу групу, щодо доопрацювання Проєкту та включити до групи представників Громадської ради Микитюк Л.В. та Сименко С.С.

Державна служба України з питань праці