3028946

      На заклик Президії ФПУ провести роботу по залученню народних депутатів України до підписання законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (рег.№ 11367), розробленого профспілками, направлено низку звернень від членських організацій ФПУ.

Так,  Профспілка працівників авіабудування та машинобудування України звернулася з відповідним зверненням до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та Голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової .

      Профспілка працівників житлово-комунального господарства України звернулася до Першого заступника Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка.

       У зверненнях профспілок акцентовано увагу названих народних депутатів України на те, що чинні умови соціального захисту працівників, що зазнали ушкоджень здоров’я внаслідок бойових дій під час виконання ними трудових обов’язків, перебувають на невиправдано низькому рівні, не дають змоги забезпечити належне лікування, відновлення втраченого здоров’я і працездатності, а це вкрай важливо для людей, на плечах яких лежить забезпечення життєдіяльності країни.

На переконання профспілок, якнайшвидше ухвалення законопроєкту № 11367 створить правові умови для соціального захисту та державної підтримки постраждалих працівників та членів їх сімей, відновлення справедливості. Постраждалі працівники зможуть отримати правовий статус особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, а сім’ї загиблих працівників – статус сім’ї загиблого ветерана війни.

 

Департамент охорони праці ФПУ