images 1На запрошення керівництва Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (ДГПН) фахівці Департаменту охорони праці ФПУ взяли участь у семінарі на тему «Надання першої домедичної допомоги». який було організовано та проведено для працівників ДГПН на базі ДП «Головний навчально-методичний центр Держгірпромнагляду України» 1 жовтня 2014року. Участь у семінарі взяло 64 працівники ДГПН – співробітники центрального апарату, керівники та фахівці територіальних управлінь ДГПН.

Проводили теоретичні та практичні заняття з учасниками семінару співробітники Українського центру медицини катастроф, Міністерства надзвичайних ситуацій, волонтерських організацій, що надають допомогу пораненим у зоні проведення антитерористичної операції. Від ФПУ брав участь завідувач відділу охорони здоров’я – довірений лікар ФПУ Легков В.А.

Після проведення загальної конференції для всіх учасників семінару, на який розглядались проблемні питання при наданні домедичної допомоги, стан нормативно-правової бази із зазначених питань, було проведено практичні заняття для окремих груп учасників під керівництвом кожного із доповідачів. Практичні заняття проведено із використанням технічних засобів – муляжів постраждалих, засобів індивідуального захисту, медичних засобів для надання першої допомоги.

Під час семінару було висловлено та обговорено низку пропозицій щодо удосконалення нормативно-правової бази, вирішення проблемних питань надання домедичної допомоги в України.

Організатори та учасники семінару вислови щиру подяку фахівцям, залученим для проведення семінару за надану інформацію, проведення на високому рівні практичних занять.

На наступному тижні таке заняття заплановано провести  з групою працівників апарату ФПУ в тренінговому центрі Київського міського центру швидкої медичної допомоги та медицини катастроф.

  

                                                                               Департамент охорони праці ФПУ