imagesДепартамент охорони праці ФПУ постійно проводить роботу щодо захисту прав громадян на охорону здоров'я, безпечні та нешкідливі умови праці. З метою підвищення ефективності цієї роботи фахівців департаменту включено до складу відповідних комісій та громадських утворень при центральних органах виконавчої влади.

Зокрема, при Міністерстві охорони здоров'я України на підставі Порядку контролю якості медичної допомоги, затвердженого наказом МОЗ України від 28.09.2012 р. № 752 та Положення про клініко-експертну комісію Міністерства охорони здоров'я України, затвердженого наказом МОЗ України від 06.08.2013 р. № 693 функціонує відповідна комісія завдання якої полягає у оцінці якості та обсягу надання медичної допомоги громадянам України за зверненнями народних депутатів України, органів виконавчої влади, особливо складних випадків за зверненнями громадян тощо. Серед інших фахівців, відповідно до наказу МОЗ України від 18.12.2013 № 1110 «Про створення клініко-експертної комісії Міністерства охорони здоров’я України», до складу комісії включено завідувача відділу охорони здоров’я – довіреного лікаря ФПУ Легкова В.А.

Чергове засідання зазначеної комісії проведено відповідно до наказу МОЗ України від 22.09.2014 № 122-Адм. Комісія розглянула 4 випадки надання медичної допомоги за зверненнями народних депутатів України до МОЗ України. За результатами розгляду, 3 випадки визнані такими, у яких медична допомога надана у повному обсязі, 1 – таким, у якому при наданні медичної допомоги припущено значні діагностичні помилки. У цьому випадку будуть застосовані заходи адміністративного та дисциплінарного характеру до працівників та посадовців з вини яких припущено помилки.

Подальша робота комісії планується МОЗ у міру надходження звернень, які потребуватимуть експертної оцінки.

  

Департамент охорони праці апарату ФПУ