IMG 2120

 

 

На  засіданні Примирної комісії 9 липня 2015 року  представник  урядової сторони, Голова Державної служби праці України Роман Чернега повідомив про реєстрацію у Верховній Раді України під № 2230а від 2 липня 2015 р. Урядового законопроекту, який передбачає  продовження до кінця 2016 р. мораторію на перевірки державних наглядових органів, за виключенням перевірок, які проводяться Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, Державною фіскальною службою України, Державною фінансовою інспекцією України та Державною службою України з питань праці.

Беззаперечно, це результат усіх тих заходів, які наполегливо реалізовували ФПУ і СПО профспілок протягом останнього року. А це – звернення до Уряду, Верховної Ради України, Президента України, Міжнародної організації праці, виступи керівників ФПУ і СПО з цього питання на засіданнях Уряду, в засобах масової інформації.

Проте заспокоюватися рано. У Верховній Раді України є зареєстрованими на цю тему ще два законопроекти за №  2918 від 20.05.2015 р.  і 2730 від 24.04. 2015 р.,  які  цього не передбачають, а який із цих трьох законопроектів буде прийнятий  передбачити важко. Тому буде продовжуватися робота ФПУ і СПО з цього питання з політичними фракціями, Комітетами, окремими депутатами  Верховної Ради. 

 

                                                              Правова та технічна інспекція праці  ФПУ

 

IMG 2131