2

 

Під такою назвою 10 лютого у Луцьку відбулася науково-практична конференція, ініціаторами якої були Федерація профспілок Волинської області та обласне управління Держпраці.

 

Рішення про проведення заходу було прийнято з тієї причини , що стан охорони праці на підприємствах області не викликає оптимізму. Лише місяць пройшов з початку року, але вже є смерті на виробництві і травми.

На конференцію були запрошені роботодавці, науковці вузів області, органи влади та місцевого самоврядування, профспілкові працівники та активісти.

Про роль профспілок, як захисника робочого місця розповів через скап- зв’язок заступник голови ФПУ - Сергій Кондрюк та головний техінспектор ФПУ - Юрій Андрієвський.

Голова ФПО Волині Іванна Дубинка-Філозоф виступала з аналізом розділів щодо охорони праці в колдоговорах підприємств та установ області.

Про медійні засоби впливу на охорону праці розповів головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук.

Завідувачка кафедрою цивільної безпеки та туризму Луцького Національного технічного університету, доктор економічних наук, професор – Людмила Матвійчук презентувала роль вищої школи у вирішенні проблем з охорони праці на підприємствах області.

 

22

 

Студенти, що опановують фах інженера з охорони праці показали учасникам конференції флеш-моб «Охорона праці – запорука життя», зіграли тематичну сценку та продемонстрували зразки спецодягу, що випускаються підприємствами області.

Завершаючим елементом конференції була презентація досвіду охорони праці нового виробничого підприємства «Модерн-Експо», запропонована керівником департаменту охорони праці цього підприємства.

Учасники конференції виробили та прийняли рекомендації із поліпшення стану техніки безпеки та охорони праці в області.

 

22222

 

НМЦ профспілок Волинської області